Budapest, Szeged, Orosháza

Betegségek, amelyeket megszüntethet a diétaterápia

Kérjen időpontot konzultációra!

Orvos és gyógyszerész tanácsadóink segítenek abban, hogy
garantáltan és egészségesen érje el céltestsúlyát,
illetve kialakítsa fenntartható életmódját.

Gondolt már arra, hogy mennyi mindenre van hatással a túlsúly? Mindenki egyedi, és mindenkinek egyedi segítségre van szüksége. Nem csak a testünkre tudunk hatni, hanem a környezetünkre is. Az életmódváltás megváltoztatja az egész életünket.

Ha az évek során többször próbált lefogyni, de ez a mai napig nem sikerült, akkor ez nem véletlen. Sajnos gyógyszerek, hormonális problémák, és még sok minden más is megakadályozhatja a sikeres zsírfogyást.

2-es típusú diabétesz

A 2-es típusú diabétesz életmódbeli probléma, főleg túlsúlyos embereknél jelentkezik. A hasnyálmirigy már nem képes annyi inzulint termelni, hogy a vérben lévő cukrot eljuttassa a sejtekhez. A vérben maradó cukor károsítja a szemet, vesét, szívet, idegeket és egyéb szerveket.

Normál testsúly és egészséges táplálkozás mellett a betegség jól karbantartható.

Reflux

Az elhízás és a refluxos tünetek között a kutatások egyértelmű összefüggést találtak. Már a 3,5-es BMI növekedés a reflux tüneteinek rizikóját háromszorosra növelte. Ez a testsúlynövekedés akkor is emelte a reflux rizikóját, ha a BMI normális tartományban maradt. Az túlsúly miatti nyelőcső erózió a nyelőcső rák esélyét háromszorosára növeli.

Asthma

Az asthma a túlsúlyos emberekben kétszer gyakrabban fordul elő, mint normál súlyúakban és kétszer gyakrabban a túlsúlyos nőkben, mint a férfiakban. A túlsúly és az asthma súlyossága között kétirányú kapcsolat van.

A kapocs a gyulladásos folyamatok, amit a kóros bélflóra toxinjai és a zsírszövet gyulladásos faktorai okoznak.

PCOS

A Policisztás Ovárium Szindróma súlygyarapodáshoz vezet. A túlsúly fokozza az androgén hormonok termelését, amely inzulinrezisztenciához vezethet, ez pedig tovább fokozza PCOS-ben a panaszokat. Ördögi kör alakul ki.

Ha csökken a testsúly, akkor a PCOS tünetek is javulnak. 

Forrás: insumed.net