év bizalom

magyar páciens

%

sikerességi ráta*

magyar településen

A Sanavie életmód- és diétaterápia súlyproblémával rendelkezőknek – kiemelten túlsúlyos pácienseknek – nyújt egészségügyi szolgáltatást. Szolgáltatásunk alapja a folyamatos orvosi-gyógyszerészi felügyelet és a megfelelő életmódot kijelölő, egyénre szabott iránymutatás. Fő tevékenységünk a táplálkozási tanácsadás, testtömeg optimalizálás céljából. Emellett egészséget támogató, fenntartható javaslatokkal látjuk el pácienseinket. Kiemelt figyelemmel fordulunk az inzulinrezisztenciával, pre-diabetessel illetve 2-es típusú diabetes mellitussal rendelkező betegek felé, hogy személyre szabott ellátásban részesüljenek. Cégünk arra hivatott, hogy a diétaterápia és életmód-tanácsadás eszközeivel széleskörű változást érjen el a hozzánk forduló páciensek egészségében.

Tapasztalat

Módszereink 2010-re visszamenő tapasztalatokkal rendelkeznek, eddig tízezernél több magyar páciensnek tudtunk segíteni. Tevékenységünk jelenleg Szegeden és Budapesten van jelen. Szolgáltatásunkat kiegészítik különféle reform élelmiszerek, gyógynövények, illetve az Insumed trinkmahlzeit, Németországból importált funkcionális élelmiszer. Ez utóbbi tapasztalt szakorvosok, táplálkozási szakértők és gyógyszerészek által kifejlesztett funkcionális élelmiszer, amely Németországban komoly minőségellenőrzés, illetve fogyasztóvédelmi- és élelmiszerbiztonsági felülvizsgálat alá esik.

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy pácienseink megismerhessék saját testük komplex működését és segítséget kapjanak egy fenntartható életmódváltáshoz, hogy eljussanak az egészséges testsúlytartományba. Tapasztalataink azt mutatják, hogy ennek számos pozitív következménye van. Az életmódváltás után pácienseink egészsége és állóképessége javul, és sokaknál már nincs szükség a túlsúly következménye miatt felírt gyógyszerek szedésére sem.

Sanavie csapata

Külön figyelmet fordítunk arra, hogy munkatársaink és partnereink
minél átfogóbb szemléletmóddal támogassák a diétaterápiát

Dr. Nemes Alexandra

Dr. Nemes Alexandra

Szakmai igazgató

Szalai Katinka

Szalai Katinka

Operatív igazgató

Tanácsadóink

Dr. Fábián-Radics Réka

Dr. Fábián-Radics Réka

Tanácsadó

Dr. Nemes Alexandra

Dr. Nemes Alexandra

Tanácsadó

Papp Krisztina Ibolya

Papp Krisztina Ibolya

Tanácsadó

Lescsinszky Beatrix

Lescsinszky Beatrix

Tanácsadó

Dr. Kurnász Karina

Dr. Kurnász Karina

Tanácsadó

Lescsinszky Flóra

Lescsinszky Flóra

Tanácsadó

Dr. Pápay Zsófia

Dr. Pápay Zsófia

Tanácsadó

Dr. Ispány Marietta

Dr. Ispány Marietta

Partner tanácsadó

Dr. Fábián-Radics Réka

Dr. Fábián-Radics Réka

Tanácsadó

Dr. Nemes Alexandra

Dr. Nemes Alexandra

Tanácsadó

Papp Krisztina Ibolya

Papp Krisztina Ibolya

Tanácsadó

Lescsinszky Beatrix

Lescsinszky Beatrix

Tanácsadó

Dr. Kurnász Karina

Dr. Kurnász Karina

Tanácsadó

Lescsinszky Flóra

Lescsinszky Flóra

Tanácsadó

Dr. Pápay Zsófia

Dr. Pápay Zsófia

Tanácsadó

Dr. Ispány Marietta

Dr. Ispány Marietta

Partner tanácsadó

Operatív munkatársaink

Lescsinszky Beatrix

Lescsinszky Beatrix

Asszisztens

Nyári Adrienn

Nyári Adrienn

Asszisztens

Goll Anna

Goll Anna

Asszisztens

Szemléletmódunk, módszerünk

A szemléletmódunk és módszerünk alapja, hogy pácienseinket komplexen vizsgáljuk saját fizikális-mentális és környezeti körülményeik alapján, majd ennek ismeretében építjük fel a személyre szabott funkcionális terápiát. A folyamatos követés biztosítja, hogy a változáshoz alkalmazkodó, rugalmas tanácsokkal tudjuk ellátni pácienseinket. A rendszeres kontrollok során pácienseinkkel partneri viszonyt alakítunk ki. Ez fontos pontja szemléletmódunknak, mivel már itt elkezd kialakulni pácienseinkben a felelősségtudat saját egészségükkel kapcsolatban. Emellett edukációval integráljuk szakmai tudásunkat pácienseink életébe, hogy elősegítsük berögzült szokásrendszereik változását.

A folyamat kezdetén végzünk egy állapotfelmérést, amely BIA (Bioelektromos impedancia analízis) testösszetétel mérésből, testsúlymérésből, és has-körfogat mérésből áll. Emellett az első konzultáción bővebben kitérünk a személyes célokra, az életmódváltásra kiható buktatókra, életkörülményekre, egészségügyi tényezőkre. Ezek alapján kijelöljük azt a célt és ütemtervet, ami az adott páciens számára fenntartható, elfogadható és reális.

Ha szükséges, túlsúlyos pácienseink számára az Insumed trinkmachzeilt funkcionális élelmiszer fogyasztását írjuk fel, amely kivált egy vagy két étkezést a nap folyamán. Ez az élelmiszer folyamatosan alacsonyan tartja az inzulinszintet, ezzel biztosítva a zsírsejtek felhasználását, tehát a súlyvesztést. Emellett minden szükséges tápanyagot bejuttat a szervezetbe, amely megelőzi bármilyen hiányállapot kialakulását. Így éhezés illetve koplalás nélkül havonta 4-6 kg testtömeg csökkenés érhető el izomvesztés nélkül. 

A rendszeres kontroll alkalmak során alkalmazkodunk a közben kialakult személyes helyzetekhez, és mérésekkel nyomon követjük, hogyan reagál a szervezet az életmódváltásra. A kitűzött egészségügyi állapot és testsúly elérése után a funkcionális élelmiszert fokozatosan visszaállítjuk egészséges, tápláló normál étkezésekre. Pácienseinket szakmai tudáson alapuló tanácsokkal látjuk el különböző reform élelmiszerek, főzéstechnikai megoldások gyakorlati alkalmazásával, és a mindennapi rutinszerű egészséget támogató táplálkozás megvalósításával kapcsolatban. 

Szolgáltatásunk segítséget tud nyújtani az alábbi problémákkal kapcsolatban:

  • testsúlycsökkentés
  • prediabetes
  • inzulinrezisztencia
  • reflux
  • PCOS
  • ízületi fájdalmak
  • alvási apnoe
  • kardiovaszkuláris ateroszklerotikus metabolikus betegségek, ezek rizikófaktorainak megszüntetése

Tapasztalataink azt mutatják, hogy a páciens-központú egészségügyi rendszerek kialakítása elengedhetetlen az egyén egészségének létrejöttéhez és fenntartásához, a betegségek kialakulásának megelőzéséhez. Megfigyelhető, hogy módszerünk sikeressége garantált, ha a  páciensekkel kialakul egy megértő, partneri viszony, amelyben figyelmet kap az egyén, és amelyben befogadásra kerül a szakmai tudás. Emellett nagyon fontos elemnek tartjuk az egészségügyi szektorok kapcsolatának kialakulását, kommunikációját az egészségmegőrzésben. 

Sanavie tanácsadóink

Dr. Nemes Alexandra vagyok, a Sanavie életmód-és diétaterápia központ alapítója, integrált és funkcionális szemléletű gyógyszerész.

8 év tapasztalattal őszintén mondhatom, hogy napjainkban nagyon nehéz eligazodni mi is az igazán fenntartható, egészséget támogató, helyes táplálkozás, mivel tudjuk megelőzni a társadalmunkat járványszerűen érintő betegségeket, pl 2-es típusú diabetes mellitus, hipertonia, reflux, policisztás ovárium szindróma, és az elhízás. Hivatásomnak tekintem, hogy megszerzett tudásommal és tapasztalatommal társadalmilag hasznos, értékes tudást adjak át.

Az Insumed orvosi fogyókúra programmal biztonságosan, tápanyaghiány nélkül lehet élhető, tartható és személyre szabott eredményeket elérni a testúly normalizálásában.  Ezen területen több ezer személyes konzultáció és testösszetétel elemzés alapján bátran állíthatom, hogy kell egy vezető, aki kordában tartja az egészséget támogató életmódváltást.  Nem lehet sémaszerűen követni egy trendet, akkor sosem változtatunk igazán.

Küldetésem, hogy megismerhesse saját testének működését, az eddig bonyolultnak tűnő, féligazságokkal teli fogyókúra módszerek mókuskerekéből kiszakítsam, helyette tisztán lássa szervezetét, követhető és fenntartható segítő tanácsaimmal eljusson az egészséges testsúlytartományba, ahol már nincs szükség olyan gyógyszerek szedésére, amelyek a túlsúly következménye miatt lettek felírva.

Célom, hogy a fogyókúrák útvesztőjéből segítsek kiszakadni. Nincs mellébeszélés, tudományosan megalapozott, felépített rendszer alapján segítek Önnek, sok-sok empátiával.

Őszintén hiszem, hogy teste kiismerésével a tabuk lebontásával és kézzel fogható gyakorlatias tanácsokkal el tud jutni céljáig.

Dr. Kurnász Karina vagyok, Insumed tanácsadó. Már egyetemi éveim alatt is foglalkoztatott a megelőző orvoslás.

Véleményem szerint az egészséges táplálkozás és a rendszeres mozgás elengedhetetlen a krónikus betegségek megelőzése- illetve leküzdése érdekében.

2020 májusától foglalkozom az orvosi fogyókúrás tanácsadással. Ez idő alatt sokaknak sikerült 15, 25 vagy akár 35 kg-tól is megszabadulni. Sok páciensnek javultak az egészségügyi problémái, ennek köszönhetően gyógyszeradagjukból is csökkenteni lehetett illetve sokan el is hagyhatták azt.

A súlyleadásnak köszönhetően a sport is elérhetőbbé vált számukra, sokkal aktívabb lett az életmódjuk, mint a fogyókúra előtt. Jelenlegi pácienseimnek köszönöm a bizalmat és azt, hogy részt vehetek fogyásuk és életmód változtatásuk sikerében. Továbbra is keressenek bizalommal!

Lescsinszky Flórának hívnak, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Karának vagyok a III. éves hallgatója.

Az Insumed Diétaterápiát 2 éve ismerem, családom több túlsúlyos tagja adta le felesleges kilóit és ami még talán ennél is fontosabb, formálta át életmódját, ételhez való hozzáállását a módszer segítségével. Egész életemben fontosnak tartottam az egészséges életmódot, illetve hiszem azt, hogy az optimális súly megtartásával és teljes értékű táplálkozással a modern társadalmak vezető betegségei (cukorbetegség, szív-és érrendszeri betegségek, mozgásproblémák, stb.) megelőzhetőek és gyógyíthatóak.

Küldetésemnek érzem ebben segíteni és megmutatni a helyes utat az embereknek, akik hozzám fordulnak segítségül. Édesanyám 30 kg-os fogyása az Insumed módszer segítségével és hogy én első kézből végigkísérhettem a folyamatot, látva a diéta élvezhetőségét és nehézségeit, gondolkodtatott el engem, hogy én is szeretnék tanácsadó lenni, így ennek segítségével akár már orvosi tanulmányaim befejezése előtt is tudok másoknak segíteni.

Több, mint egy éve, hogy tanácsadó lettem, azóta folyamatosan képzem magam – szívvel-lélekkel azon vagyok, hogy a pácienseimmel megtaláljuk a közös hangot és tanácsaimmal, lelkesedésemmel motiváljam őket, illetve megmutassam nekik, hogy az egészséges életmód tanulható és az oda vezető út nem is olyan rögös, mint amilyennek elsőre tűnhet.

Dr. Pápay Zsófia, Ph.D. vagyok, szakgyógyszeresz. Semmelweis Egyetem Gyógyszerész karán végeztem, majd 2017-ben szakvizsgát illetve doktori fokozatot is szereztem ugyanezen az egyetemen.

Gyermekem születése után az INSUMED fogyókúra segített újra formába kerülni. Azért választottam ezt módszert, mert ez nem csupán fogyókúra, hanem életmód váltás egészséges táplálkozás irányába. Személyre szabott tanácsadás segítségével biztonságosan, hatékonyan és jojó effektus nélkül képes biztosítani a garantált fogyást.

Célom, hogy a súlyfelesleggel hozzám érkező pácienseknek segítsek az álmaik elérésében és közösen lépjünk az egészséges életmód útjára, mely magabiztosságot ad.

*sikerességi ráta: azon pácienseink közül, akik legalább 1 hónapja elkezdték tanácsadóinknál a diétaterápiát, ennyi páciens érte el az általa és tanácsadója által kitűzött egészséges testsúlyt (2015-2022).