Személyre szabott diétaterápia

Pontos felmérés

  Zsírkalkuláció

  Testösszetétel mérés (BIA)

  Keringésellenőrzés

  Testtömeg mérés

  Kiegészítő tesztek

  Laborvizsgálatok bekérése

  Folyamatos adatelemzés

Komplex egyedi elemzés

  Szoftveres elemzés

  Anyagcseretérkép felállítása

  Testösszetétel kalkulációk

  Egészséges tartomány

  Céldiagramok képzése

  Laboreredmények elemzése

  Szokásokra illesztés

 

Tanácsadás és oktatás

  Személyes konzultációk

  Egyedi szokások felismerése

  Útmutatás és oktatás

  Egyénre szabott étrend

  Rugalmas keretek szabása

  INSUMED adagolás

  Segédanyagok és útmutatók

Rendszeresség

>  2-3 hetente kontroll

>  Eltérések folyamatos elemzése

>  Szokások újraértékelése

>  Kérdezési lehetőségek

>  Rapid diagnosztika

>  Izomvesztés kizárása

>  Fogyás biztosítása

Túlsúlyosoknak

Tudja Ön, miért nem tud lefogyni?

Ha az évek során többször próbált lefogyni, de ez a mai napig nem sikerült, akkor ez nem véletlen. A legtöbb „profi fogyókúrázó” mindig talál újabb és még menőbb csodamódszert, ami biztos sikert ígér.

Az életmódbeli és táplálkozási szokásaink okozzák a fogyókúrák sikertelenségét is.
Sajnos gyógyszerek és hormonális problémák is megakadályozhatják a sikeres zsírfogyást. Hogy ez utóbbi problémák fennállnak-e Önnél, legjobb diétaterapeutánkkal megbeszélni.

Tudjon meg többet az azokról a problémákról, amiért nem tud lefogyni:

Cukorbetegeknek

INSUMED táplálkozási koncepció

2-es típusú cukorbetegeknek

A 2-es típusú cukorbetegség egy olyan betegség, amelyet a túlsúly tovább ront. A cukorbetegség miatt pedig a túlsúlyt szinte lehetetlen leadni. Ördögi kör alakul ki. A táplálkozási szokások megváltoztatása és a testzsír csökkentése feltartóztathatja a cukorbetegséget, javíthatja az állapotot, sőt,- ha csak átmenetileg is – gyógyíthatja azt, különösen akkor, ha rövid ideje áll fenn az anyagcsere-zavar.

A betegség sokrétűségét és esetenkénti különböző lefolyását figyelembe véve, nem lehet általánosan kötelező, mindenkire érvényes terápiás irányvonalat meghatározni.
Az INSUMED ajánlás mindig a laborvizsgálatok és az alkalmazott gyógyszeres kezelés függvényében készül el.

Tudjon meg többet arról, miért ajánlott az INSUMED koncepciót választania:

Vegánoknak

Vajon jól csinálom? Honnan lehet azt tudni?

Számos vizsgálattal igazolták már, hogy a vegán és vegetáriánus étkezés hogyan hat a szervezetre. Mi azt is látjuk, hogy lehet jól és nem jól étkezni.
Hogyan segít az INSUMED?

Pontos felméréssel és komplex személyre szabott tanácsadással.

Ha szükség van fehérje pótlásra, vegán termékeink állnak rendelkezésére. Tudjon meg többet az INSUMED vegán és vegetáriánus koncepcióról:

65 év felettieknek

Mit jelent a hiányos táplálkozás?

Hiányos táplálkozás alatt a gyógyászatban azt a többnyire krónikus hiányállapotot értjük a makro- és mikrotápanyagok tekintetében, amely a szervezet összetételének kedvezőtlen megváltozásához vezet.

Az okok sokfélék lehetnek és függetlenek a páciens testsúlyától, életkorától. A tünetek többnyire csak akkor jelentkeznek, amikor a hiányos táplálkozás folyamata már előrehaladott állapotban van.

Tudjon meg többet a hiányos táplálkozásról és kezeléséről:

Sportolóknak és testépítőknek

Hogyan pótoljam a fehérjeszükségletem

egészséges keretek között?

Hogyan csökkenthetem a súlyomat

és növelhetem az izmomat?

A sportolóknak a nagy energiafelhasználás és a szervezetükben lejátszódó fokozott építő és regenerációs folyamatok miatt, az átlagosnál nagyobb a fehérjeigénye. A fizikai terheléstől függően a napi fehérjeszükséglet testsúly-kilogrammonként 1,2–2 g, sőt, időnként ennél még több is lehet. A mindennapi életben normális táplálkozással ezt a nagy fehérjeigényt nehéz kielégíteni.

A terhelésnek megfelelő optimális fehérjefogyasztás viszont szükségszerű az izomzat felépítéséhez, regenerációjához és az ezzel összefüggő jó teljesítmény biztosításához.

Forrás: insumed.net

Szemléletmódunk, módszerünk

A szemléletmódunk és módszerünk alapja, hogy pácienseinket komplexen vizsgáljuk saját fizikális-mentális és környezeti körülményeik alapján, majd ennek ismeretében építjük fel a személyre szabott funkcionális terápiát. A folyamatos követés biztosítja, hogy a változáshoz alkalmazkodó, rugalmas tanácsokkal tudjuk ellátni pácienseinket. A rendszeres kontrollok során pácienseinkkel partneri viszonyt alakítunk ki. Ez fontos pontja szemléletmódunknak, mivel már itt elkezd kialakulni pácienseinkben a felelősségtudat saját egészségükkel kapcsolatban. Emellett edukációval integráljuk szakmai tudásunkat pácienseink életébe, hogy elősegítsük berögzült szokásrendszereik változását.

A folyamat kezdetén végzünk egy állapotfelmérést, amely BIA (Bioelektromos impedancia analízis) testösszetétel mérésből, testsúlymérésből, és has-körfogat mérésből áll. Emellett az első konzultáción bővebben kitérünk a személyes célokra, az életmódváltásra kiható buktatókra, életkörülményekre, egészségügyi tényezőkre. Ezek alapján kijelöljük azt a célt és ütemtervet, ami az adott páciens számára fenntartható, elfogadható és reális.

Ha szükséges, túlsúlyos pácienseink számára az Insumed trinkmachzeilt funkcionális élelmiszer fogyasztását írjuk fel, amely kivált egy vagy két étkezést a nap folyamán. Ez az élelmiszer folyamatosan alacsonyan tartja az inzulinszintet, ezzel biztosítva a zsírsejtek felhasználását, tehát a súlyvesztést. Emellett minden szükséges tápanyagot bejuttat a szervezetbe, amely megelőzi bármilyen hiányállapot kialakulását. Így éhezés illetve koplalás nélkül havonta 4-6 kg testtömeg csökkenés érhető el izomvesztés nélkül. 

A rendszeres kontroll alkalmak során alkalmazkodunk a közben kialakult személyes helyzetekhez, és mérésekkel nyomon követjük, hogyan reagál a szervezet az életmódváltásra. A kitűzött egészségügyi állapot és testsúly elérése után a funkcionális élelmiszert fokozatosan visszaállítjuk egészséges, tápláló normál étkezésekre. Pácienseinket szakmai tudáson alapuló tanácsokkal látjuk el különböző reform élelmiszerek, főzéstechnikai megoldások gyakorlati alkalmazásával, és a mindennapi rutinszerű egészséget támogató táplálkozás megvalósításával kapcsolatban. 

Szolgáltatásunk segítséget tud nyújtani az alábbi problémákkal kapcsolatban:

  • testsúlycsökkentés
  • prediabetes
  • inzulinrezisztencia
  • reflux
  • PCOS
  • ízületi fájdalmak
  • alvási apnoe
  • kardiovaszkuláris ateroszklerotikus metabolikus betegségek, ezek rizikófaktorainak megszüntetése

Tapasztalataink azt mutatják, hogy a páciens-központú egészségügyi rendszerek kialakítása elengedhetetlen az egyén egészségének létrejöttéhez és fenntartásához, a betegségek kialakulásának megelőzéséhez. Megfigyelhető, hogy módszerünk sikeressége garantált, ha a  páciensekkel kialakul egy megértő, partneri viszony, amelyben figyelmet kap az egyén, és amelyben befogadásra kerül a szakmai tudás. Emellett nagyon fontos elemnek tartjuk az egészségügyi szektorok kapcsolatának kialakulását, kommunikációját az egészségmegőrzésben.